Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Volontärverksamhet

Vill du göra något meningsfullt för dig själv och andra? Eller behöver du hjälp med en insats av en volontär? Ta chansen och anmäl ditt intresse här nedan.

Ansökan till att bli volontärlänk till annan webbplats
Intresseanmälan mottagande av Volontärinsatslänk till annan webbplats

Volontärverksamheten riktar sig till alla som vill engagera sig ideellt. Det finns också möjlighet att få stöd och hjälp av en volontär. Volontärverksamheten sysslar främst med insatser som riktar sig till att öka meningsfullhet, gemenskap, delaktighet och självständighet bland kommunens invånare. Ideella uppdrag ersätter inte anställd personal, utan kompletterar den kommunala servicen.

Volontäruppdraget bygger på en social insats och sker utan ekonomisk kompensation. Som volontär blir du en person som bidrar till att det sociala nätverket växer både för dig och din medmänniska. Insatsen utformas efter dina, mottagarens och verksamhetens behov och förutsättningar.

Om volontärverksamheten

Hälsofrämjande enhetens Volontärverksamhet utgör en del av kommunens folkhälsoarbete. Volontärverksamheten utformas utifrån invånarens behov. Tillsammans med ideella organisationer, näringslivet, idrotts- och kulturföreningar och andra verksamheter utvecklas Volontärverksamheten kontinuerligt. Syftet är att uppmuntra till gemenskap, delaktighet, självständighet samt erbjuda meningsfulla evenemang för kommunens invånare.

För den som har en stund över och/eller vill göra något meningsfullt för sig själv och andra finns ideella uppdrag och träffpunkter att umgås på.

Uppdrag till dig som volontär!

Ett uppdrag för volontärer hos oss på Hälsofrämjande enheten har som syfte att öka gemenskapen och hälsan för dig och för mottagaren av din insats.

Ett uppdrag kan till exempel innebära att du är behjälplig vid kommunens evenemang, exempelvis mannekäng på modevisningar, träningskompis och måltidsvän.

Just nu under pågående Coronapandemin ser våra uppdrag annorlunda ut. Uppdragen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att äldre och andra riskgrupper bör undvika sociala kontakter, därför sker alla våra uppdrag utan fysisk kontakt.

Har du tips på evenemang eller ideella uppdrag.
Skicka in dem till: halsoframjande.enhetenKAV@kavlinge.se


Uppdaterad 2020-12-11

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga