Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Hemhjälp, hemtjänst

Personer som har svårigheter att sköta hemmet och/eller sin egen omvårdnad, på grund av sjukdom, ålder eller funktionshinder kan få beviljat hemtjänstinsatser. En individuell bedömning görs av biståndshandläggaren i ditt område.

Ansöka och fråga

Du vänder dig till biståndshandläggaren med en muntlig eller skriftlig ansökan, där du berättar om dina behov av hjälp. Biståndshandläggaren bestämmer tillsammans med dig en tid för hembesök.

Personlig omvårdnad

Du kan få personlig hjälp med exempelvis stöd vid måltider, att klä dig, att sköta din hygien, eller att få hjälp till aktiviteter. Omvårdande insatser kan ges dygnet runt alla veckans dagar.

Inköp av mat och dagligvaror

Tillsammans med hemtjänstpersonal görs en beställning över internet till dagligvaru-leverantören Mathem. Personalen har en surfplatta och skickar iväg din beställning så snart ni har inventerat ditt inköpsbehov samt registrerat dina önskade varor/måltider. På surfplattan kommer du att kunna läsa om Mathems kampanjer samt se bilder på alla enskilda artiklar.

Är du nyfiken på leverantören och dess utbud, besök då gärna Mathems webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Servicetjänster

Du som behöver hjälp med städning eller tvätt kan ansöka om servicetjänster. Dessa tjänster utförs av olika företag som är auktoriserade av Kävlinge kommun. Ditt val av utförare styr.

Vid ansökan om hjälp med städ och/eller tvätt kan du få ett traditionellt biståndsbeslut efter utredning. Alternativet för dig som är 80 år eller äldre är ett så kallat rambeslut som du enkelt ansöker om. Rambeslutet omfattar valfri hjälp inom servicetjänster upp till 4 timmar/månad.

Trygghetslarm, trygghetstelefon

Trygghetstelefon, som också kallas trygghetslarm, fungerar dygnet runt. Larmet kopplas in i din bostad via telefonnätet. Alla som önskar, oavsett ålder har rätt till insatsen.

Mer information om trygghetslarm, trygghetstelefon

E-tillsyn, trygghetskamera

E-tillsyn, eller digital tillsyn på distans, är ett nytt sätt att utföra tillsyn på. Med hjälp av en mörkerseende trygghetskamera som är placerad hemma hos vårdtagaren utför personalen tillsynen på distans via en dator eller en surfplatta.

Mer information om e-tillsyn, trygghetskamera

Ledsagare

Om du har ett omfattande funktionshinder som hindrar dig från att delta i samhällslivet kan du ansöka om ledsagning. Ledsagning innebär att en person följer dig till och från olika aktiviteter, exempelvis besök hos vänner.

Avlösning

Stöd för närstående som vårdar långvarigt sjuka, funktionshindrade eller äldre personer.

Uppdaterad 2018-08-26

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga