Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Hemtagningsenheten - efter sjukhusvistelsen

När du legat på sjukhus kanske du undrar hur det kommer att fungera i hemmet efter utskrivning. Då kan Hemtagningsenheten hjälpa dig.

Hur arbetar Hemtagningsenheten?

Hemtagningsenheten erbjuder dig ett planeringsmöte samma dag du kommer hem. Mötet handlar om din situation just nu och vilken vård och omsorg du behöver.

Du själv och/eller närstående berättar om hur du klarar vardagen och vad du behöver för vård, omsorg och hjälpmedel. Planeringsmötet avslutas med en sammanfattning om det som är överenskommet.

Personal från Hemtagningsenheten kan, om du önskar, komma hem till dig upp till sex gånger om dagen och eventuellt två nattliga tillsyner (som utförs av nattpatrullen).

Hemtagningsenheten kommer fortsätta ansvara för din vård och omsorg till dess att en biståndshandläggare fattar nya beslut. Du har även möjlighet att avböja erbjuden hjälp.

Vilka ingår i Hemtagningsenheten?

Hemtagningsenheten består av undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut (sjukgymnast) och sjuksköterska. Du är en del i detta team och ses som huvudperson.

Uppföljning

Inom 14 dagar från utskrivning, från sjukhuset, kommer en biståndshandläggare att följa upp din första tid hemma. Mötet sker hemma hos dig. Dina närstående är välkomna om du önskar.

Kvarstår behov av vård och omsorg erbjuds du stöd av ordinarie hemtjänst.

Kostnad

Avgiften för insatsen som helhet är 71 kr/dygn och jämkas mot förbehållsbelopp och maxavgift. Läs mer kring kostnad i våra hemvårdsavgifter.            

Uppdaterad 2021-01-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga