Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Servicetjänster

Kävlinge kommun erbjuder valfrihet av servicetjänster. Du har möjlighet att själv välja vem som ska komma hem till dig och utföra serviceinsatser (städ och tvätt)

Att ansöka

Om du vill ansöka om servicetjänster ring Kontakt Kävlinge 046-73 90 00, som kan hjälpa dig att nå en av våra biståndshandläggare. Du kan även hämta ansökan under E-tjänster/Blanketter på denna sida.

När du ansöker om servicetjänster kan du välja någon av de privata utförarna. Om du inte vill eller kan göra ett aktivt val kommer du att bli erbjuden en utförare, som växlas periodvis.

Du som redan har beviljade insatser och är nöjd med din utförare, kommer inte att behöva göra något nytt val men du kommer självklart att få möjligheten. 

Servicetjänster

  • Du som har fyllt 80 år kan köpa upp till 4 timmar servicetjänster i månaden utan individuell prövning, ett så kallat rambeslut.
  • Ni som är ett par får köpa upp till 4 timmar servicetjänster i månaden och per hushåll, det vill säga 2 timmar per person. Båda personerna måste ansöka.

Du bestämmer själv utifrån en servicemeny vad som ska utföras och hur många timmar du vill utnyttja (max fyra timmar/månad). Har du ett större behov än fyra timmar per månad kontaktar du biståndshandläggaren i ditt hemdistrikt.

Kommunens ansvar

Kävlinge kommun har det yttersta ansvaret för serviceinsatserna. Alla utförare är godkända  av kommunen och måste leva upp till de krav på kvalitet som kommunen har. Kommunen följer kontinuerligt upp de tjänster som utförs av de olika utförarna.

Tilläggstjänster mot avgift

De privata utförarna har möjlighet att erbjuda tilläggstjänster som till exempel gräsklippning, storstädning med mera. Du betalar för dessa tjänster direkt till utföraren. Tilläggstjänster räknas som hushållsnära tjänster och är skattereducerade.

Vad är LOV - Lagen om valfrihet?

Lagen om valfrihet (LOV) ger kommuninvånare möjlighet att välja mellan olika alternativ vad gäller utförare av välfärdstjänster. Kävlinge kommun har valt att införa LOV för servicetjänster, särskilt boende och daglig verksamhet.

Vem kan du välja?

Information om de olika utförarna finns här på webbplatsen när de blivit godkända av kommunen. Informationen kan du också få i tryckt form av kommunens biståndshandläggare. Denna information ska underlätta inför ditt val av utförare.

Vad kostar det?

Din avgift för servicetjänster är samma oavsett vem du väljer som utförare. Kostnaden för servicetjänster är 260 kronor per timme. 
Du behöver inte betala för tid som du har avbokat tre arbetsdagar innan planerad insats.

Om du inte är nöjd

  • Alla utförare ska ha rutiner för synpunkter och klagomål.
  • Om du inte är nöjd med din utförare kan du byta utförare. Du kommer inte att behöva ge någon motivering och bytet genomförs åt dig inom 14 dagar.

Har du frågor om fritt val av servicetjänster kan du höra av dig till kommunens biståndshandläggare. Se kontaktuppgifter till hemvården här nedan.

Uppdaterad 2021-01-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga