Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Färdtjänst

Färdtjänst är en kollektivtrafik för personer som på grund av sitt funktionshinder inte kan åka med allmänna kommunikationer. Det innebär att flera färdtjänst-resenärer som har ungefär samma resväg kan åka tillsammans och att det inte alltid blir närmaste vägen till resmålet.

Ansök om färdtjänst via vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Riktlinjer för färdtjänst

I Kävlinge tillämpar vi följande riktlinjer:

  • Möjlighet att göra individuella bedömningar för resor till arbete och studier.
  • En funktionsnedsättning anses inte vara tillfälligt om det varar längre än tre månader.
  • Ledsagare beviljas till dem som behöver hjälp under resan, till exempel personer med diagnosen demens eller demensliknande sjukdom.
  • Funktionsnedsatt förälder som behöver ta sitt barn till förskola eller skola har rätt att göra den resan med sitt periodkort för arbetsresor med färdtjänst.
  • Möjlighet att åka till/ från folkhögskola i begränsad omfattning.
  • Sökande och innehavare av färdtjänsttillstånd ska framöver få en sammanhängande och lättillgänglig information genom e-tjänster och kundservice om vad som gäller för färdtjänsten.
  • Kommunen  har tecknat avtal med Skånetrafiken, vilket ger möjlighet för personer med färdtjänsttillstånd att tillsammans med ledsagare få fria resor med Skånetrafiken.

Reslängd och kostnad

  • Resor får ske inom en radie på 5 mil från bostadsadressen.
  • Avgiften är 30 procent av taxameterpriset om du åker ensam. Åker flera färdtjänstberättigade tillsammans betalas 35 procent av taxameterpriset. Kostnaden fördelas på resenärerna.

Två enkla resor per vecka

De över 65 år som inte är berättigad färdtjänst men som har ett sådant avstånd till kollektivtrafiken att de inte orkar bära hem kassar med dagligvaror kan ansöka om två enkla färdtjänstresor per vecka. Den sökande får då två enkla resor per vecka från bostaden till närmaste tätort, det vill säga Kävlinge, Furulund eller Löddeköpinge. Ansök om två enkla resor i veckan via vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Uppdaterad 2020-10-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga