Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Om webbplatsen kavlinge.se

Kävlinge kommuns webbplats är byggd i SiteVision version 4.5.6 on-premise, det vill säga att den inte ligger i molnet. En ny webbplats är under utveckling och planerar lanseras i början av 2021.

System som är länkade eller integrerade med webbplatsen

På webbplatsen finns också andra system som för att underlätta för besökarna länkats eller integrerats på webbsidorna. Dessa system omfattar till exempel lediga jobb (Visma Recruit), webbokning av lokaler (FRI), Åsikt Kävlinge (DF-respons), evenemangskalendern (Hoodin) och våra e-tjänster (Open ePlatform). Vi har kontaktat respektive leverantör för att försäkra oss om att de arbetar mot digital tillgänglighet och ställa krav på deras produkter.

Somliga avtal med berörda leverantörer tecknades innan webbdirektivet och lagen om digital tillgänglighet blev fullt så aktuell som det idag. Möjligheten för Kävlinge kommun att påverka leverantörens produkt kan med det i åtanke bli begränsad. I nya upphandlingar och avtal avseende appar, digitala system och webbplatser är det dock ett ska-krav från oss.

Informationsstruktur

Informationsstrukturen är framtagen i samarbete med Funka Nu AB (www.funka.se) och följer deras rekommendationer. Bolaget arbetar med tillgänglighet i digitala gränssnitt och förlitar sig på internationella riktlinjer och vetenskaplig grund.

Till webbkartan över innehållet på webbplatsen

Klarspråk - innehåll som du kan förstå

Vi finns här för din skull. Därför är det viktigt att du känner igen dig i bildvalet och att texten ska vara skriven enligt klarspråksregler. Upplever du att så inte är fallet, vill vi att du kontaktar oss så att vi får en chans att åtgärda det. Klarspråk innebär att vi inte ska använda oss av förkortningar och krångliga formuleringar, men också att innehållet ska vara relevant.

På enkel svenska

Du hittar viktig information på förenklad svenska under ”Lättläst”. Webbplatsen har också en funktion som använder sig av Googles översättningsverktyg.

Till de lättlästa sidorna på Kävlinge kommuns webbplats

Lyssnafunktionen

På de flesta sidor finns det möjlighet att få texten uppläst av talsyntes. På webbplatsen finns lyssnafunktionen Readspeaker. Funktionen gör att innehållet kan läsas upp för dig och kan hjälpa dig som har svårt att läsa text. Vi försöker att ha all information i löptext eftersom det underlättar om du har hjälpmedel för att få webbinformation uppläst.

Mer information om lyssnafunktionen

Länkstrategi

Det ska vara enkelt att hitta det du söker och gå tillbaka till föregående sida. Länkarna ska vara tydliga och berätta för dig vad som döljer sig bakom. Om vi länkar till andra hemsidor eller till dokument så öppnas de i ett nytt webbläsarfönster. Länkar vi internt, så kommer sidan att öppnas i samma fönster.

Rapportera bruten eller otydligt formulerad länk på webbplatsen


Uppdaterad 2020-09-22

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga