Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Katitzi/Katitzi och Swing

Text: Katarina Taikon
Bild: Johanna Hellgren

Den romska flickan Katitzi lämnas på ett barnhem som liten och vi får följa hennes liv där tills hon en dag får beskedet att hon ska flytta tillbaka till sin familj. Pappan kommer och hämtar henne och hon flyttar till en värld som ser mycket annorlunda ut mot vad hon är van vid. Familjen består av förutom pappan, syskonen Paulina(Lena), Rosa, Paul, en styvmamma och halvsyskonen Nila, Rosita och Lennart.
Styvmamman är inte rom från början och har blivit ganska bitter och elak och är därför inte så snäll mot de äldre barnen. Det första hon gör är att ta ifrån Katitzi hennes docka. Katitzi får romska kläder av Rosa, och under sommaren får hon inga skor att ha på sig.
Familjen bor i tält, inte hus, det fick inte romerna göra på denna tid, och många tyckte att de var mindre värda för att de inte var bofasta. Zigenare var ett skällsord, det visste Katitzi redan från barnhemmet. Allt är dock inte katastrof, Katitzi vänjer sig vid de nya omständigheterna och får en god vän och syster i Lena.

Till boken finns en lärarhandledninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tillhörande arbetsuppgifter skriven av läromedelsförfattaren Emma Frey-Skö
Sofi Karlsson på Östra Lugnets skola har gjort en lärarhandledninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till Katitzi.Passar åk 1-4.

Finns boken inne?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tillbaka

Uppdaterad 2019-06-10

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga