Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Förlagens lärarhandledningar

Alvina förlag

Alvinalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster förlag ger ut barnlitteratur och illustrerade faktaböcker för barn och vuxna. De har arbetsmaterial till vissa av sina böcker

Atrium förlag

Atrium förlaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har läsguider och handledningar till flera av sina böcker bl.a. Saras vingar och Hitta Violet Park.

Bonnier Carlsen

BonnierCarlsen länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterhar samlat lärarhandledningar till vissa av sina böcker.  Där finns bl.a. en handledning till böckerna om Halvdan Viking. BonnierCarlsen ger ut barn- och ungdomslitteratur.

En bok för alla

En bok för allalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har gjort lärarhandledningar till visa av sina utgivna titlar.

Hegas

Hegaslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster förlag gör läsnycklar till alla sina böcker.Klicka på vald bok, läsnyckeln finns i nederkanten.

LL-förlaget

LL förlagetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har lärarhandledningar/lärarmaterial till vissa av sina böcker. Dessutom en hel del förslag på lektioner kring deras utgivning. LL förlaget riktar sig främst mot de äldre eleverna.

Natur och Kultur

Natur och Kulturlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har arbetsmaterial till sin serie Läshoppet

Nypon förlag

Nypon förlaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gör arbetsmaterial till alla sina böcker. Förlaget ger ut lättlästa böcker.

Olika förlag länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterhar både läsförståelse- och normkritiska frågor till en del av sina böcker.

Rabén & Sjögren

Rabén & Sjögren länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterhar samlat lärarhandledningar till vissa av sina böcker, bland annat trilogin av Strandberg om Monstret.

Wahlströms förlag

Wahlströmslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster förlag erbjuder lärarhandledningar till några av deras populäraste böcker.

Öjaby skolbibliotek

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterÖjaby skolbiblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har samlat många lärarhandledningar på sin webbplats.

Vi kommer snart hem igen

Lärarna Johanna Martinez Conde och Anna Windirsch har gjort en lärarhandledning till serieboken Vi kommer snart hem igen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bamse

I nummer 2 av Bamse 2017 finns inledande serier där källkritik finns med som en ingrediens. Det finns även en lärarhandledning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Även nummer 15 2017 har serier med källkritik och med tillhörande lärarhandledning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lou dagboksdagar

Helga Boström har gjort en handledning till Lou! Dagboksdagarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Passar bäst i åk 4-5.

Feminism pågår

Emma Frey-Skött har gjort en handledning till Feminism pågårlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster av Elin Lindell och Sassa Buregren

Om det var krig i Norden


Kalle Güettler, författare och skolbibliotekarie har gjort en lärarhandledning till Om det var krig i Nordenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Boken är utgiven på Lilla Piratförlaget.

Pssst!

Melinda Galaczy har gjort en handledning till Psst!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Passar bäst i åk 5-6.

Sofia z-4515


Sofia Z-4515/Sofi Z-4515PDF är ett seriealbum om den romska flickan Sofia Taikon som hamnade i koncentrationsläger under andra världskriget. Kalle Güettler har gjort en lärarhandledning som du kan ladda ner.

Som om jag frågat


Som om jag frågatPDF
av Johanna Lindbäck är en ungdomsroman, främst för högstadiet. Sanoma utbildning har gett oss tillstånd att lägga ut lärarhandledningen.

Katitzi

Emma Frey-Skött har gjort lärarhandledning till Katitzilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
och till Katitzi i ormgropen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svj

mellanstadiebloggenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tipsar Patricia  om metodtips till Roald Dahls böcker i allmänhet och till SVJ i synnerhet.

The walking dead

The Walking deadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du ladda ner en lärarhandledning. Passar från högstadiet och uppåt.

Makwelane

Världslitteratur.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterwebbplats hittar du handledning till bl.a. Makwelane och krokodilen.

Värsta bästa nätet

Maria Dufva har skrivit boken Värsta bästa nätetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Till den finns en lärarhandledning.

En ö i havet

Fredrik Sandström, lärare i Arboga, har gjort en lärarhandledning till En ö i havet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjärtlös

 Ylva Karlsson och Katarina Kuick har skrivit en lärarhandledning till Svenska Barnboksakademins utställning "17 skäl för barnbokenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster".

Hjärtlös

På Bonnier Carlsens webbplats, i Lärarrummet, finns en lärarhandledning till Ola Lindholms och Johan Lindqvists "öppnas i nytt fönsterKung Pow: I dödens dal".länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2020-09-25

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga