Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Läshjälp

Lättlästa böcker

En lättläst bok har ofta större stil och bredare mellan raderna. Meningarna är korta för att göra det lättare att läsa.
Letar du efter lättlästa böcker kan vi skolbibliotekarier hjälpa till med lästips.

Månadens tips - Girlpower

Alva skejtar

Alva skejtar
Text: Kirsten Ahlburg
Bild: Gunnar Breiding
Översättning: A M Persson

Alva är riktigt duktig på att skejta. En kille ropar att hon ska gå hem från rampen, men det tänker hon inte göra. Hon vill visa vad hon kan. Hon är en bra kompis och full av energi och humor. Hon är orädd och på många sätt en bra förebild. För Alva försöker, hon provar sig fram och hon ger aldrig upp.
Vill du använda boken i undervisningen? I så fall finns det gratis arbetsmaterial att ladda ner från förlagets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Häxboken

Häxboken
Text: Jan Kjaer
Bild: Jan Kjaer
Översättning: Leif Jacobsen

Mias farmor har precis dött då det visar sig att Mia har ”gåvan” –hon kan bli häxa precis som sin farmor. Men det finns två sorters häxor, svarta och vita. Mia vill bli en vit häxa, men är det så lätt som hon tror? 

Ny i klassen

Ny i klassen
Text: Tomas Halling
Bild: Elisabeth Widmark

Det börjar en ny tjej, Robin, i Los klass. Hon har rakat halva huvudet och har på sig läderbyxor. Klassens ledare Tea, bestämmer sig för att vara rejält taskig mot henne. Lo bestämmer sig för att det måste få ett slut, men vad kan hon göra för att stoppa Tea?

Femte delen i böckerna om Lo, en helt vanlig tjej som råkar ut för en massa problem att känna igen sig i.

 

Kråkflickan

Kråkflickan
Text: Kate Cann
Översättning: Helena Olsson

Lily är en outsider. Skolans tuffaste tjejgäng trakasserar henne och killarna vet knappt om att hon finns. Hon går ut i skogen för att komma ifrån sina problem – och möter kråkorna. Mötet med kråkorna förändrar Lily och inom henne vaknar en stark önskan om revansch…

Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats kan du söka efter inlästa böcker. Där kan du också få tips på fler böcker som liknar det du redan lyssnat till. Du kan ladda ner själv med Appen Legimus. Läs mer under fliken Surfplattor och appar. Här kan du se en film om att lyssna på böcker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi lånar ut DAISYskivor till dig som behöver lässtöd. En DAISYskiva är en digital inläsning av en bok. På en enda skiva får det plats upp till 50 timmars inläsning.

Många böcker läses in som ljudböcker. En ljudbok behöver inte vara exakt lika som den tryckta boken. Inläsningen görs ofta av en skådespelare.

Skoldatateketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats hittar du mycket information om kompensatoriska hjälpmedel

Logopeden i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en blogg om språkutveckling, läs- och skrivsvårigheter och tidsenliga alternativa verktyg.

8 sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en lättläst tidning som kommer ut en gång i veckan. På webbplatsen presenteras nyheter varje dag. Det går att lyssna till nyheterna på sidan. Klicka på bilden för att komma till sidan.

Uppdaterad 2019-03-01

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER