Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Läshjälp

Lättlästa böcker

En lättläst bok har ofta större stil och bredare mellan raderna. Meningarna är korta för att göra det lättare att läsa.
Letar du efter lättlästa böcker kan vi skolbibliotekarier hjälpa till med lästips.

Månadens tips - Den blomstertid nu kommer

Timmy Kent och de mystiska morötterna
Text: Ebba Berg
Bild: Carl Flint

Timmy älskar frukt och grönsaker. En dag kastar Rosa en kärna i en trädgård och säger att snart finns här ett fint körsbärsträd. När han hittar en påsen med morotsfrön får Timmy en idé, han ska så morötter. Han tar fröna i klassrummet och sår dem på skolans odlingsplätt. Fast det växer inga morötter.Snart är det sommarlov och Timmy glömmer sin odling, och när hösten kommer blir han väldigt orolig att det kanske är olagligt att så morötter utan att be om lov.

Turbo och monstergäddan
Text: Ulf Sindt
Bild: Gunilla Kvarnström

Det är sommarlov och Turbo är som alltid på Åland. Denna gången är hans två bästa kompisar också med. De fiskar, men får inte något napp alls, förrän en dag och då är det inte vilken fisk som helst!

Kär eller magsjuk?
Text: Katarina von Bredow

Hannes är kär i Sara och nu vet han hur han ska få henne och förstå det. Han har köpt ett fint armband som han ska ge henne vid korvkiosken, sommarlovets samlingsplats. Men det verkar som att hon är kär i en annan kille. Hannes slänger armbandet, men det visar sig att han har missförstått allting.

Den blomstertid nu kommer
Text: Marie-Chantal Long

Fred lockas tillsammans med Wahid med på ett rån som misslyckas. Under flykten snor de en bil och upptäcker för sent att det sitter ett barn i baksätet. Hur ska de fixa det? Går det ens att fixa?

Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats kan du söka efter inlästa böcker. Där kan du också få tips på fler böcker som liknar det du redan lyssnat till. Du kan ladda ner själv med Appen Legimus. Läs mer under fliken Surfplattor och appar. Här kan du se en film om att lyssna på böcker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi lånar ut DAISY-skivor till dig som behöver lässtöd. En DAISY-skiva är en digital inläsning av en bok. På en enda skiva får det plats upp till 50 timmars inläsning.

Många böcker läses in som ljudböcker. En ljudbok behöver inte vara exakt lika som den tryckta boken. Inläsningen görs ofta av en skådespelare.

Skoldatateketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats hittar du mycket information om kompensatoriska hjälpmedel

Logopeden i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en blogg om språkutveckling, läs- och skrivsvårigheter och tidsenliga alternativa verktyg.

8 sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en lättläst tidning som kommer ut en gång i veckan. På webbplatsen presenteras nyheter varje dag. Det går att lyssna till nyheterna på sidan. Klicka på bilden för att komma till sidan.

Uppdaterad 2019-07-29

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER