Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Läshjälp

Lättlästa böcker

En lättläst bok har ofta större stil och bredare mellan raderna. Meningarna är korta för att göra det lättare att läsa.
Letar du efter lättlästa böcker kan vi skolbibliotekarier hjälpa till med lästips.

Månadens tips - Nystart

Elliot hittar en farfar
Text: Hillevi Wahl
Bild: Mia Nilsson

Det är höst och Elliot tänker mycket på sin farfar. Hans farfar försvann när pappa var liten så Elliot har aldrig träffat honom. Ändå tänker han mycket på honom och undrar hur han såg ut. Elliot skulle så gärna vilja ha en farfar!

Rolf får ett paket
Text och bild: Rune Fleischer
Översättning: Hans Peterson

Det regnar jättemycket och Rolf får ett paket. Det är ett långt och smalt paket. Undrar vad det kan vara i paketet?


Jakten
Text: Marie Helleday Ekwurtzel

På ridskolan Mulen är det höst och den årliga hubertusjakten närmar sig. Lilly och hennes kompisar tränar för att vara med. Det gör även Zakir, den nya killen i stallet.

Den som vaktar gården
Text: Kerstin Lundberg Hahn

Det är höst och Linn åker till gården där farmor har bott. Det känns konstigt att komma dit när farmor är borta. Innan Linn hinner stoppa pappa har han sågat ner farmors fina björk som stod mitt på gårdsplanen. Det fina trädet som farmor alltid sa var hennes - och tomtens träd!

Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats kan du söka efter inlästa böcker. Där kan du också få tips på fler böcker som liknar det du redan lyssnat till. Du kan ladda ner själv med Appen Legimus. Läs mer under fliken Surfplattor och appar. Här kan du se en film om att lyssna på böcker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi lånar ut DAISY-skivor till dig som behöver lässtöd. En DAISY-skiva är en digital inläsning av en bok. På en enda skiva får det plats upp till 50 timmars inläsning.

Många böcker läses in som ljudböcker. En ljudbok behöver inte vara exakt lika som den tryckta boken. Inläsningen görs ofta av en skådespelare.

Skoldatateketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats hittar du mycket information om kompensatoriska hjälpmedel

Logopeden i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en blogg om språkutveckling, läs- och skrivsvårigheter och tidsenliga alternativa verktyg.

8 sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en lättläst tidning som kommer ut en gång i veckan. På webbplatsen presenteras nyheter varje dag. Det går att lyssna till nyheterna på sidan. Klicka på bilden för att komma till sidan.

Uppdaterad 2019-10-04

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER