Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Läshjälp

Lättlästa böcker

En lättläst bok har ofta större stil och bredare mellan raderna. Meningarna är korta för att göra det lättare att läsa.

Letar du efter lättlästa böcker kan vi skolbibliotekarier hjälpa till med lästips.

Månadens tips - Högtider

God jul, Vilma
Text: Cecilia Lidbeck
Bild: Jessica Lindholm

Det är bara en vecka kvar till julafton, men hemma hos Vilma är det bara kaos. Pappa är sjuk och mamma bara jobbar. Till slut blir mamma också sjuk, nu ser det riktigt mörkt ut. Vem ska ordna allt?

Flugos jul
Text och bild: Tedd Arnold
Översättning: Marie Helleday Ekwurtzel

Det är kvällen före julafton. Buzz läser en Ninjasaga och berättar för Flugo hur det går till med gran och presenter. Flugo vill ge en present till Buzz. När han letar ser han en rödklädd gubbe med vitt skägg i huset! Han måste försvara sin familj! NINJAZZZZZ! Han flyger rakt på inkräktarens näsa och fäller honom rakt i julgranen...

En julsaga
Text: Charles Dickens

Boken handlar om enstöringen Scrooge som är elak och snål. På natten till julafton får han besök av julens tre andar: den förflutna, nuvarande och den kommande. Efter att ha sett sin framtid tar han sitt förnuft till fånga och blir snäll och generös.

En perfekt julafton
Text: Josefin Schygge

Najib har flytt ensam från Kabul till Sverige. Detta är hans första jul i Sverige och även om han firar med sin bonusfamilj så känns det svårt. Under granen ligger många paket, men det han mest av allt önskar sig är en möjlighet att få kontakt med sin familj.

Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats kan du söka efter inlästa böcker. Där kan du också få tips på fler böcker som liknar det du redan lyssnat till. Du kan ladda ner själv med Appen Legimus. Läs mer under fliken Surfplattor och appar. Här kan du se en film om att lyssna på böcker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Många böcker läses in som ljudböcker. En ljudbok behöver inte vara exakt lika som den tryckta boken. Inläsningen görs ofta av en skådespelare eller bokens författare.

Skoldatateketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats hittar du mycket information om kompensatoriska hjälpmedel

Logopeden i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en blogg om språkutveckling, läs- och skrivsvårigheter och tidsenliga alternativa verktyg.

8 sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en lättläst tidning som kommer ut en gång i veckan. På webbplatsen presenteras nyheter varje dag. Det går att lyssna till nyheterna på sidan. Klicka på bilden för att komma till sidan.

Uppdaterad 2019-12-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER