Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Läshjälp

Lättlästa böcker

En lättläst bok har ofta större stil och bredare mellan raderna. Meningarna är korta för att göra det lättare att läsa.
Letar du efter lättlästa böcker kan vi skolbibliotekarier hjälpa till med lästips.

Månadens tips - Zombier

Zombiejakten och andra korta skräckisar

Zombiejakten och andra korta skräckisar
Text: Andreas Palmaer
Illustrationer: Peter Bergting

Sju korta, lagom läskiga spökhistorier för nybörjarläsaren, bla Zombiejakten.

Kim och Lina i ett ödehus

Kim & Lina i ett ödehus
Text:Torsten Bengtsson
Illustrationer: Jimmy Wallin

Kim och Lina ska gå till mormor. När de är på stigen i skogen kommer ett åskväder. Lina springer iväg och Kim blir ensam kvar. Han måste söka skydd och får syn på ödehuset där Lina säger att det bor en zombie. Är det en zombie som Kim hör röra sig i huset?

Zombie-city, de dödas stad

Zombie city De dödas stad
Text: Benni Bødker
Illustrationer:Simon Bukhave
Översättning: Marie Helleday Ekwurtzel

Krille är på jakt efter mat, men ser sig noga om. Gatorna och affärerna är tomma, eller det ser åtminstone ut så. Det gäller att akta sig för zombierna, ett enda bett och du är smittad.

 

Varelserna, Elias bok

Varelserna
Text: Magnus Nordinllustrationer: Lars Gabel

Ett virus har spridit sig på Gotland. De drabbade blir zombieliknande varelser och smittan smittar vid första bettet eller rivsåret. Syskonen Emma och Elias undkom varelserna vid färjeterminalen i Visby med en hårsmån, men nu börjar de blir trötta, trötta på att leta mat och försvara sig mot varelserna. De nås av beskedet att en evakueringsbåt ska gå från Gotland samma kväll, men de kommer ifrån varandra på vägen dit. Kommer de att ses igen?

Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats kan du söka efter inlästa böcker. Där kan du också få tips på fler böcker som liknar det du redan lyssnat till. Du kan ladda ner själv med Appen Legimus. Läs mer under fliken Surfplattor och appar. Här kan du se en film om att lyssna på böcker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi lånar ut DAISYskivor till dig som behöver lässtöd. En DAISYskiva är en digital inläsning av en bok. På en enda skiva får det plats upp till 50 timmars inläsning.

Många böcker läses in som ljudböcker. En ljudbok behöver inte vara exakt lika som den tryckta boken. Inläsningen görs ofta av en skådespelare.

Skoldatateketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats hittar du mycket information om kompensatoriska hjälpmedel

Logopeden i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en blogg om språkutveckling, läs- och skrivsvårigheter och tidsenliga alternativa verktyg.

8 sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en lättläst tidning som kommer ut en gång i veckan. På webbplatsen presenteras nyheter varje dag. Det går att lyssna till nyheterna på sidan. Klicka på bilden för att komma till sidan.

Uppdaterad 2019-01-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER