Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Surfplattor och appar

Ipad i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterär en studiecirkel för pedagoger. Skapad av Centrum för pedagogisk inspiration i Malmö.

Stockholms stad ger tips om surfplattor och apparlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sidan innehåller även apptips för elever med behov av särskilt stöd.

Pappas apparlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster drivs av föräldrar som recenserar appar de själva tycker är bra.

Rinnebäcksskolan

 

Ingela på RinnebäcksskolanPDF har sammanställt en lista på de appar som används flitigast på skolan.

Kunskapsplattanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tipsar pedagoger om appar som de testat i sin undervisning. Du kan även skapa dina egna app-paket. Tjänsten kostar pengar.

Facebook

Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns grupper som bl.a. Ipads för skola och förskola och Appar i särskolan.

Appar som hjälpmedel

Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är MTM:s app för att kunna läsa talböcker i din mobil eller surfplatta. Appen är gratis. Prata med skolbibliotekarien för att få inloggningsuppgifter så att du kan ladda ner böcker själv.  HÄRPDF hittar du en instruktion om hur du lägger över DAISY-skivor i Legimus.

iVoice är en app för iPhone och iPad. Appen skriver ner den text som du läser in, exempelvis ett sms till dig själv om dagens läxor. Du kan också tala in en längre text som du kan mejla iväg t ex i ett Worddokument. iVoice kostar 15 kr.

Intowords är en liknande app som Prizmo. Kostnaden är ungefär densamma.

Skoldatateket

Skoldatateketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har samlat många appar som kan hjälpa elever som behöver särskilt stöd.

Logopeden i skolan

Logopeden i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en blogg som bland annat har många tips på appar.

Uppdaterad 2019-12-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER