Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Hjälp i hemmet

Vårt mål är att ge dig möjlighet att bo kvar hemma i din bostad även när ålder, sjukdom eller funktionshinder gör det svårt att klara sig på egen hand.  

Vem kan få hemtjänst?

Personer som har svårigheter att sköta hemmet och/eller sin egen omvårdnad, på grund av sjukdom, ålder eller funktionshinder kan få beviljat hemtjänstinsatser. En individuell bedömning görs av biståndshandläggaren i ditt område.

Hjälp med inköpslista

Hjälp i hemmet kan ges på olika sätt

Hemtjänst – För dig som behöver hjälp med till exempel personlig omvårdnad, inköp och trygghetslarm eller servicetjänster i form av städ och tvätt i den egna bostaden.

Hjälpmedel – Det finns många hjälpmedel som kan underlätta din vardag. Här kan du läsa mer om vart du vänder dig om du behöver exempelvis en rullator eller duschstol.

Avlösning hemma – Ibland kan dina anhöriga behöva avlösning, till exempel för att kunna uträtta ärenden eller vila. Avlösning kan innebära hjälp från hemtjänsten, plats på korttidsboende eller att du deltar i dagverksamhet.

Växelvård – Växelvård innebär att du växlar mellan att tillfälligt bo på ett korttidsboende och i ditt eget hem. På detta sätt får dina anhöriga vila och avlastning i vardagen.

Hemvården Kävlinge kommun, broschyrframsida

Hemvården i Kävlinge kommun

Hemvårdens olika verksamhetsdelar och tjänster finns
samlade i en broschyr - Hemvården Kävlinge kommun. Broschyren kan fungera som en vägledning och vara ett
stöd till dig som har funderingar.

Hemvården i Kävlinge kommun som pdfPDF

Uppdaterad 2017-11-10

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00