Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Fritid för personer med funktionsnedsättning

Fritidens betydelse för personer med funktionsnedsättning är, precis som för alla, mycket viktig. Att man får välja själv, att den blir meningsfull och stimulerande socialt, fysiskt, och psykiskt.

Med anledning av coronavirus (covid-19) är vårens aktiviteter i fritidsprogrammet inställda. Även vårloppet den 21 maj är inställt.

Tips kring olika aktiviteter!

Fritidsprogram vårterminen 2020PDF

Har du frågor om fritidssysselsättning?

Kontakta Charlotte Fröborg, fritidsutvecklare i Lund på Barn- och ungdomshabiliteringen via epost charlotte.froborg@skane.se

Du kan också kontakta med Susanne Nilsson, handikappomsorgen i Kävlinge kommun på telefon 046-73 94 86, eller via epost susanne.nilsson2@kavlinge.se

Kamratkort

Kamratkort som innebär att människor i funktionssvårigheter får ta med sig en stödperson gratis till olika verksamheter.

Att ta del av kultur- och fritidsverksamhet utan stöd är inte alltid så lätt för människor i funktionssvårigheter. Många har också svårt att hitta kamrater och vänner på fritiden. För att underlätta detta finns ett kamratkort som innebär att människor i funktionssvårigheter får ta med sig en stödperson gratis till olika verksamheter. Matcher, träning, bio, musik konserter, medlemsavgifter osv. Många föreningar, studieförbund, bad osv. är anslutna till kamratkortet. Titta gärna på www.lund.se/kamratkortetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där kan du läsa mer om vad det innebär. Har du frågor får du gärna ringa till Jörgen Wellsten, stöd och aktivering, fritidsutveckling 046-359 51 81.

Fritidsrådgivning

Det är din fritid och det är du som bestämmer vad du vill göra!

Region Skåne samarbetar med kommuner, bland annat Kävlinge kommun, organisationer och föreningar. Tillsammans planerar vi och genomför prova på tillfällen, gruppverksamhet, kultur-och fritidsaktiviteter.

Du kan få stöd i att hitta fritidsaktivitet som passar dig. Fritidskonsulenterna hos barn- och ungdomshabiliteringen, Region Skåne, kan guida dig vidare. Här finner du kontaktuppgifter till fritidskonsulenter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

FIFH, föreningen idrott för handikappade

FIFH, föreningen idrott för handikappade i Malmö vill ge alla personer med en funktionsnedsättning möjligheten att aktivera sig.

FIFH är en av Sveriges största handikappidrottsföreningar, med cirka 700 medlemmar. Inom FIFH har vi i dagsläget 15 olika aktiviteter/sporter, allt från rullstolsrugby, bordtennis, till mer sociala forum som aktiva tjejer, FIFH Daily, gruppgympa, bordtennis för pensionärer.

Vi har även ett gym som är öppet för alla medlemmar från kl. 8 på morgonen till 20.30 på kvällen. Perfekt för dig som vill träna upp din kropp. Här kan man komma och gå som man vill under FIFH:s öppettider. Det finns även tillgång till instruktör vid bokning.

Det finns även möjlighet att bara komma hit och ta en fika, träffa andra människor och umgås.

FIFH är också arrangörsklubb för världens största handikappidrottstävling, Malmö Open, som arrangeras andra helgen i februari varje år. Här deltar mellan 2 000-2 500 deltagare från hela världen inom 12 olika idrotter.

Du kan nå oss på 040-928 930, eller mejla oss på info@fifh.com för frågor, funderingar med mera. Vår verksamhet ligger på Pildammsvägen 26 i Malmö.


Uppdaterad 2020-04-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga