Artikeln publicerades 28 november 2023

Munskydd återinförs inom Omsorgen

De senaste veckorna har smittspridningen av covid-19 i samhället ökat. Kävlinge kommun har därför infört krav på munskydd vid patientnära arbete. Vi uppmanar också alla anhöriga att inte besöka våra särskilda boenden om de har tecken på luftvägsinfektion.

Handskar, munskydd och handsprit på pumpflaska.

För att minska risken för smittspridning har Region Skåne gått ut med en rekommendation om att alla inom kommunal vård och omsorg ska bära munskydd vid patientnära arbete. Syftet är att undvika smittspridning från vård- och omsorgspersonal som bär på viruset utan att ha symtom. Kävlinge kommun följer Region Skånes rekommendationer och har som rutin infört munskydd vid allt patientnära arbete.

Besök oss inte om du har infektion

Vi manar också alla våra besökare till försiktighet. Har du covid-19 eller tecken på luftvägsinfektion ber vi dig att inte besöka våra särskilda boenden.

Du är välkommen igen när du är frisk.