Artikeln publicerades 22 februari 2024

Kulturskolans elever skapade ljuv musik under sportlovet

Woodhouse Productions har samarbetat med flera stora artister och även haft tre bidrag med i Melodifestivalen. Under sportlovet fick åtta elever från Kulturskolan chansen att prova på hur det är att producera och spela in i en riktig studio under handledning av proffsen.

Musikproducent bakifrån vid keyboard och dator.

Inne på Lödde Centrum, i bankens gamla lokaler, finns företaget Woodhouse Productions och musikproducenterna Henric Pierroff, Emil Behmer och Staffan Amberlind. På lördag tävlar deras bidrag "Circus X" och gruppen SCARLET i mellodelfinalen, men innan dess tar de emot åtta elever från Kävlinge kommuns kulturskola under sportlovet för att under två dagar lära ut och inspirera till kreativt musikskapande.

Musikskapande är inget ensamarbete

Eleverna får prova på att tillsammans producera musik på datorer, remixa, skriva låttexter (ibland med lite hjälp av AI) och spela in sina egna sångröster till de egenkomponerade låtarna. Att skapa musik är, till skillnad från vad många tror, sällan ett ensamarbete. För att bli en bra musikproducent krävs lyhördhet, tålamod och samarbetsvilja.

- Man spelar på varandras styrkor och idéer hela tiden när man skriver musik. Därför var det viktigt för oss att eleverna under detta musikskrivar-camp arbetade tillsammans i mindre grupper, berättar Kristofer Wåhlander som är Kulturskolerektor och en av initiativtagarna till denna sportlovsaktivitet.