Artikeln publicerades 8 mars 2024

Kontakt Kävlinge – där service och bemötande sammanstrålar

För många företagare, kommuninvånare och myndigheter är Kontakt Kävlinge den första kontakten med Kävlinge kommun. Vad många inte känner till, är att de ofta också är den sista. Kontakt Kävlinge är navet i vår kundservice och medarbetarnas kompetens och kännedom gör att de kan hjälpa till med de mesta - direkt.

Kundtjänstmedarbetare med headset i profil framför en datorskärm.

Om man möter medarbetarna i Kontakt Kävlinge är det lätt att tro att de aldrig har dåliga dagar och är övermänskliga i sin stresstålighet. Här arbetar man med kunden i fokus, många bollar i luften och med ett professionellt och trevligt bemötande i precis allt man gör. Det är lätt att som besökare bli imponerad.

"…med kunden i fokus, många bollar i luften och med ett professionellt och trevligt bemötande i precis allt man gör."

33 492 telefonsamtal och 15 000 mejl

Kontaktvägarna in till Kävlinge kommun är många, men telefon är fortfarande den mest populära kontaktvägen för de allra flesta. De som svarar i luren är oftast kundtjänstmedarbetarna i Kontakt Kävlinge.

Kontakt Kävlinge hjälpte kommuninvånare, nyfikna, företagare och myndigheter nästan 33 500 gånger under förra året. Det blir ett genomsnitt på cirka 133 telefonsamtal om dagen under kontorstid, måndag till fredag.

- Förra året besvarade vi också cirka 15 500 inkommande ärenden på e-post. Utöver det möter vi dagligen ett stort antal besökare i receptionen och besvarar kommentarer på kommunens inlägg, på både Facebook och Instagram, berättar kundtjänstchef Jenny Ruppel stolt.

Kortare ledtider som avlastar verksamheterna

Förutom telefon- och mejlkontakt har Kontakt Kävlinge en mängd andra arbetsuppgifter. Många av dessa har sitt ursprung i att Kävlinge kommun sett en möjlighet i att förbättra servicen för kommuninvånarna genom att utbilda Kontakt Kävlinge-medarbetarna och låta dem hantera ärendena direkt. På så vis avlastas både verksamheterna och ledtiden för kommuninvånarna kortas.

Det är till exempel Kontakt Kävlinge som administrerar borgerliga vigslar, handlägger parkeringstillstånd för rörelsehindrade och hanterar kommunens tomtkö. Kommuninvånarna, föreningar och företagare kan också få direkt hjälp med:

  • Konsumentvägledning
  • Lotteritillstånd
  • Kolonikön
  • Grävningstillstånd
  • Beställning av hjälpmedel
  • Inackorderingsbidrag
  • Måltidsfakturor för gymnasieelever
  • Kunskapsprov alkoholtillstånd

…och mycket mer.

Så når du Kontakt Kävlinge

Kontaktvägarna in till Kontakt Kävlinge Länk till annan webbplats. finns på Kävlinge kommuns webbplats.