Artikeln publicerades 8 mars 2024

Ur arkivet: Föreningslivet sjuder

I arkivets tidningsartiklar från 1982 kan vi läsa om Kävlinge kommuns rika föreningsliv, med både landskamper och många aktiva motionärer.

Gulnat tidningsklipp

Föreningslivet sjuder i Kävlinge kommun, berättade Skånska dagbladet i februari 1982. I tidningen kan vi läsa om hur föreningarna hållit närmare 10.000 sammankomster under höstterminen året innan. Det var den yngre åldersgruppen som var aktivast.

"Den idogaste gruppen återfinns bland 10-12-årsgruppen, där många är med i flera olika aktivitetsgrenar, till och med samma kväll" skrev Skånska dagbladet.

På vintern samma år finns i tidningen Arbetet ett reportage om kommunens satsning på idrott och friluftsliv. I en intervju berättade dåvarande fritidschef om landskamper och stora evenemang som arrangerats i Kävlinge kommun.

90 föreningar bidrar till en rik fritid

Idag har vi i kommunen omkring 90 föreningar. Förra året hade vi inom kategorin idrott och friluftsliv sammanlagt 23 000 sammankomster. Föreningarna, och alla engagerade föreningsmänniskor, bidrar till att göra Kävlinge kommun till en fin plats att bo och leva på. Ett ställe där alla kan ha en meningsfull fritid.

Läs mer i vårt nyhetsarkiv om några av alla våra fantastiska föreningar i kommunen:

Gulnat tidningsklipp

I år fyller Kävlinge kommun 50 år och under detta jubileumsår kommer vi att titta tillbaka på åren som gått. Vi har grävt i kommunarkivet och läst tidningsartiklar från det halva sekel som gått sedan Löddeköpinge och Kävlinge slogs samman. Varje vecka kommer vi att titta tillbaka på ett av de 50 år som passerat, och denna vecka tittar vi tillbaka på 1982.