Artikeln publicerades 25 april 2024

Bli kontaktperson

Vill du göra en viktig insats? Då ska du bli kontaktperson - en extra kompis vars syfte är att öka livskvaliteten i vardagen för en annan människa.

En person sitter i rullstol utomhus och tittar på en läsplatta tillsammans med en person som sitter i en trädgårdssoffa bredvid. Båda ser glada ut och på bordet är det dukat för fika.

Många personer med funktionsnedsättning har få kontakter vid sidan av sina anhöriga. Som kontaktperson träffar du ett barn, en ungdom eller en vuxen ett par gånger i månaden. Kontaktpersonens främsta uppgift är att bryta isolering och att vara en medmänniska och vän.

Vad innebär det att vara en kontaktperson?

Som kontaktperson blir du en extra kompis. Du och personen du är kontaktperson till träffas för att hitta på saker tillsammans. Du hjälper personen att komma ut på sociala aktiviteter som hen själv väljer och ger råd och stöd i vardagssituationer.

Vem kan bli kontaktperson?

Vem som helst kan bli kontaktperson - det är personkemin som avgör och att båda pater trivs tillsammans. Uppdraget kräver ingen speciell utbildning, men du behöver ha ett stort engagemang och intresse för andra människor.

Kontaktpersonen får råd, stöd och handledning. Du får också ekonomisk ersättning i form av timbaserat arvode och ersättning för omkostnader.

Mer information och intresseanmälan

Kontakta Julia Almén, som är uppdragssamordnare på Kävlinge kommun, så berättar hon mer om uppdraget som kontaktperson. Du kan också göra en intresseanmälan vi vår e-tjänst.

Julia Almén:
Telefon: 046-73 92 51
E-post: julia.almen@kavlinge.se

Gör en intresseanmälan för att bli kontaktperson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(E-tjänsten öppnas i nytt fönster)