Artikeln publicerades 4 december 2023

Dags att välja skola inför hösten 2024

Har du barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 höstterminen 2024? Då ska du göra ditt barns skolval nu under december och januari månad. Vi vill också veta om du väljer en friskola eller en skola i en annan kommun. I mitten av mars kommer beskedet om skolplaceringen att skickas ut.

Barn i klassrum där en räcker upp en hand.

Foto: Studio-e

Den 4 december öppnar e-tjänsten ”Mitt Skolval” där du loggar in med BankID och gör ditt val.

Tänk på att vi behöver båda vårdnadshavarnas underskrifter i din anmälan.

Om förskoleklass

Alla barn ska delta i undervisningen i förskoleklass, då grundskolan är obligatorisk. Eleverna i förskoleklass följer grundskolans läsårstider och är i skolan cirka fem timmar per dag på vardagar.

Huvudregeln är att eleven ska få plats på den skola som du som vårdnadshavare önskar. Du kan önska och rangordna tre skolor som du vill att ditt barn ska gå på. Om eleven inte kan erbjudas plats på förstahandsvalet går ansökan vidare till andrahandsvalet, därefter till tredjehandsvalet. I de fall det finns fler antal sökande än platser fördelas platserna enligt två urvalsgrunder: syskonförtur och relativ närhet.

Om årskurs 7

Kommunen har två högstadieskolor; Tolvåkerskolan 7-9 i Löddeköpinge och Korsbackaskolan 7-9 i Kävlinge. Båda skolorna kommer att anordna informationskvällar för vårdnadshavare och elever. Då finns det möjlighet att träffa pedagoger, skolledning och representanter från elevhälsan och skolrestaurangen.

Öppet hus i januari på Tolvåkersskolan och Korsbackaskolan

Korsbackaskolan har sin träff den 15 januari kl. 17:30 medan Tolvåkerskolan har sin den 17 januari kl. 18:00.

Idrottsakademin för fotbollsintresserade

På Korsbackaskolan finns även en idrottsakademi för fotbollsintresserade ungdomar i samarbete med Malmö FF. Uttagningarna till MFF-akademin sker på fotbollsgrunder, men de baseras också på motivation att satsa på skolarbetet. Uttagning sker den 1 mars, anmäl dig till den senast den 23 februari.