Artikeln publicerades 20 februari 2024

Informationsmöte om Frivilliga Resursgruppen

Är du nyfiken på hur vi tillsammans kan stötta varandra och samhället vid kriser? Varmt välkommen på informationsmöte om Frivilliga Resursgruppen, FRG, i Löddebygdens församlingshem den 28 februari!

En grupp människor i väster med FRG-tryck på ryggen står och pratar.

Foto: FRG, Johan Paulin

Välkommen till ett informationsmöte om Frivilliga Resursgruppen i Kävlinge kommun. Under träffen får du veta mer om krisberedskapsarbetet i kommunen och vad det innebär att vara engagerad i en FRG-grupp.

  • Datum och tid: Torsdag 28 februari kl. 18-20
  • Plats: Löddebygdens församlingshem, Pålsavägen 2 i Löddeköpinge.
  • Anmälan: Via e-post till ann@nilab.se

Vi bjuder på kaffe och kaka. För att kunna planera fika vill vi gärna att du föranmäler ditt intresse. Bjud gärna med dina vänner! Du förbinder dig ingenting genom att komma på informationsmötet.

Alla behövs

Vi är idag ett trettiotal medlemmar i FRG i Kävlinge och vill gärna bli fler! Det behövs personer med olika sorters yrkeskunskap, utbildningar och erfarenheter. Väljer du att engagera dig som medlem i FRG kommer du att få all utbildning som behövs.

Varmt välkommen på informationsmötet!

FRG - ett stöd för kommunen vid kris

FRG organiseras av det lokala civilförsvarsförbundet i Kävlinge och finns till hands när kommunens ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen. Det kan exempelvis vara vid ett större vattenavbrott, ett längre elavbrott eller ett skyfall som orsakar översvämningar. Uppgifterna kan variera och se olika ut vid olika tillfällen. Ett viktigt uppdrag är att bemanna kommunens informations- och trygghetspunkter.

Vem kan vara med i FRG?

Alla som har god hälsa, har fyllt 18 år och som är folkbokförda i Sverige är välkomna att engagera sig i Kävlinge Frivilliga Resursgrupp (FRG). Det behövs personer med alla olika sorters yrkeskunskap, utbildningar och erfarenheter. Du får den grundutbildning som krävs av Civilförsvarsförbundet.

Du gör skillnad när det behövs - läs mer om FRG på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om FRG i Kävlinge kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.