Artikeln publicerades 3 maj 2024

Grattis till vinnarna av årets kommunpriser

Stort grattis till Josefin Östman ledare i Furulunds scoutkår som tilldelas Kävlinge kommuns Ledarpris och till Kävlinge Riksteaterförening som får ta emot Kävlinge kommuns Kulturmiljöpris.

Kvinna i svarta kläder i en modern dans-pose med texten kavlinge.se/kommunpriser i nedre höger hörn.

Det kom in väldigt få nomineringar som matchade kriterierna till årets olika kommunpriser; Ledarpriset, Friskvårdspriset, Miljöpriset, Kulturmiljöpriset och Priset för ökad trygghet och tolerans. Det blir därför endast Ledarpriset och Kulturmiljöpriset som delas ut i år. Priserna delas traditionsenligt ut vid nationaldagsfirandet i Kyrkparken i Kävlinge den 6 juni kl 14.00.

Ledarpriset

Ledarpriset delas ut som stöd och uppmuntran till förtjänt ledare som är aktiv i en av arbetsliv- och fritidsnämnden registrerad förening.

Tilldelas: Josefin Östman, ledare i Furulunds scoutkår.
Prissumma: 17 550 kronor

Motivering:
Med stort hjärta och många arbetstimmar deltar Josefin i kårens avdelningsaktiviteter som scout och ledare. Hon deltar också i styrelsearbete och kårens olika arrangemangsgrupper och även i nationella arrangemang och i internationell scouting.

Josefin är också avdelningsledare på Spårarna och är uppskattad av kårens minsta scouter där hon bidrar med skratt och bus men också ordning och reda.

Kulturmiljöpriset

Delas ut för värdefulla och för kommunen positiva och utvecklande insatser inom kulturområdet.

Tilldelas: Kävlinge Riksteaterförening
Prissumma: 35 100 kronor

Motivering:
Kävlinge Riksteaterförening har i över 40 års tid sett till att kommuninvånare i alla åldrar har tillgång till professionella och högkvalitativa föreställningar året om. Föreningen sätter tankar och känslor i rörelse för många kommuninvånare och besökare utifrån. Många av föreställningarna arrangeras på Kävlinge kulturscen, men föreningen jobbar också uppsökande i andra kommundelar och har arrangerat föreställningar i Löddeköpinge, Lilla Harrie med flera platser. Föreningen provar också nya spelplatser utomhus såsom Folket Park och Kaptenens park i Kävlinge, samt äldreboenden. Föreningen söker kontinuerligt nya samverkansmöjligheter och samarbetar med olika aktörer.

Föreningen har i många år samverkat med Malmö opera som varje år gästspelar ett flertal gånger i kommunen. I januari 2024 tilldelas föreningen Malmö operas pris ”Årets magnet” för framgångsrikt arbete för att få attrahera nya medlemmar. Malmö opera motiveringen kan kommunen vara eniga i:

En smart, nytänkande riksteaterförening som med underbart driv lockar många nya medlemmar. De erbjuder ny publik möjligheten att få upptäcka scenkonsten och står därmed för en sann och stor kulturgärning.