Aktiviteter för dig med funktionsnedsättning

Fritidens betydelse för personer med funktionsnedsättning är, precis som för alla, mycket viktig. Att man får välja själv, att den blir meningsfull och stimulerande socialt, fysiskt, och psykiskt.

"two bowling balls focused and at the end, the pins waiting for the shot (with some grain for the lights)"

Fritidsaktiviteter - Kävlinge kommun

Kävlinge kommun erbjuder dig som har en funktionsnedsättning fritidsaktiviteter i grupp. Föranmälan krävs, se kontaktuppgifter nedan.

Höstterminen 2022

Bowling

• Bowlinghallen, Marknadsvägen 8 D, Löddeköpinge
  • Tisdagar kl.18-19.
  • Start 6 september till och med den 29 november.
  • Pris 605 kr per termin och person.

Teater med LSS

• Kulturskolan, Bassängen, Kvarngatan 17, Kävlinge
  • Torsdagar kl. 16 - 17
  • Torsdagar kl. 17.10 - 18.10
  • Start 1 september
  • Lärare Eva Westerling och Kristina Lenander

Dans - Energy Explosion

• LL Dance studio, Kävlinge Teater, Hotellgränd 3 Kävlinge
  • Fredagar kl. 16.15-17
  • Start vecka 37 till och med vecka 47
  • Pris 1060 kr per termin och person
  • Anmälan till lina@lldancestudio.se, eller med textmeddelande på telefon 0704-67 46 04

Matlagningskurs
Tillsammans med Malin och Alexandra lagar vi god, enkel och hälsosam mat.

• Kullagårdens restaurang, Kävlinge
  • Onsdagar kl. 16.30 - 18.30
  • Grupp 1 - 14 september, 12 oktober, 16 november
  • Grupp 2 - 28 september, 26 oktober, 30 november
  • Pris 25 kr
  • Anmälan senast den 31 augusti till alexandra.ratell@kavlinge.se

Kör

Kör med körledare Anna Rubin vid fyra tillfällen under hösten. Sista gången medverkar kören i en gudstjänst.

• Korsbacka kyrka, Kapellvägen 6, Kävlinge
  • Kl. 17-18
  • Fyra tillfällen: torsdagen den 29 september, torsdagen den 27 oktober, torsdagen den 24 november, söndagen den 18 december (gudstjänst).

Kontakt och anmälan
Fritidssamordnare Kävlinge kommun
Alexandra Ratell
alexandra.ratell@kavlinge.se

Fritidsaktiviteter och föreningar - samlingssida på Region Skånes webbplats

På Region Skånes webbplats om fritid kan du läsa om fritidsaktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Du hittar länk till information längst ner på sidan.

Fritidsrådgivning - Region Skåne

Det är din fritid och det är du som bestämmer vad du vill göra!

Region Skåne samarbetar med kommuner, bland annat Kävlinge kommun, organisationer och föreningar.

Tillsammans planerar vi och genomför prova på tillfällen, gruppverksamhet, kultur-och fritidsaktiviteter.

Du kan få stöd i att hitta en fritidsaktivitet som passar dig.

Fritidskonsulenterna hos Barn- och ungdomshabiliteringen och vuxenhabiliteringen,Region Skåne, guidar dig vidare. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Kamratkortet

Med Kamratkortet kan du som har en funktionsnedsättning gratis ta med dig en stödperson till kultur- och fritidsverksamheter i Lund med omnejd. Kortet är personligt och du väljer själv vem som ska följa med. Anställda stödpersoner får följa med, men tanken är att kortet ska underlätta kontakter med ideellt stödjande vänner. Kortinnehavaren betalar ordinarie avgift.

På Lunds kommuns webbplats kan du se var kortet gäller och läsa mer om vad kortet innebär.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansök om kamratkortet

Du ansöker om kamratkortet på Lunds kommuns webbplats.

Var gäller kamratkortet?

Många föreningar, studieförbund, bad och så vidare är anslutna till kamratkortet.

Anslut din verksamhet till kamratkortet

Vill du ansluta din verksamhet till kamratkortet? Kontakta Jörgen Wellsten, Lunds kommun.

Kontaktperson för kamratkortet

Jörgen Wellsten, bidragshandläggare Lunds kommun
jorgen.wellsten@lund.se

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?