Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Vattenmätare

Vattenmätaren som tillhör VA-verket mäter din vattenförbrukning. Mätaren byts vart 10:e år för att säkerställa att mätningen fungerar. Våra medarbetare har alltid ID06-legitimation. Är du osäker, be att få se legitimation. Den gamla mätaren skickas i väg för provning. Är mätaren godkänd byts räkneverket i mätaren. När räkneverket är bytt kan mätaren återigen användas.

Fastighetsägarens ansvar

Mätaren är försedd med en plombering för att hindra otillåten nedmontering av mätaren. Det är inte tillåtet att bryta plomberingen. Behöver du bryta plomberingen, kontakta alltid VA-verket innan förseglingen avlägsnas.

Mätaren får inte byggas in eller placeras bakom tung utrustning. Det är din skyldighet att se till att det finns fritt utrymme runt mätaren.

Det är fastighetsägaren som äger och ska underhålla installationen (allt utom vattenmätaren). VA-verket ska kunna byta mätaren utan att ledningar går sönder eller ventiler måste bytas. Fastighetsägaren får själv stå för kostnaden för eventuella reparationer som blir nödvändiga.

Då vattenmätaren är vattenfylld och innehåller ett glasfönster måste den sitta frostfritt för att inte frysa sönder. En sönderfrusen mätare kostar både att byta ut samt att det kan uppstå kostsamma vattenskador.

Mer information om mätaren finns i broschyren VattenmätarePDF

Självavläsning

För dig som bor i villa/radhus gäller självavläsning, vilket innebär att du en gång om året får ett självavläsningskort från oss. Du kan välja mellan att lämna mätarställningen på nätet, att ringa in den eller att skicka in talongen. Inloggningsuppgifter till nätet och telefon står i instruktionerna på självavläsningskortet. Om vi inte fått in din avläsning på det utsatta senaste datumet får du en påminnelse med nya inloggningsuppgifter.

Mellan avläsningarna beräknar VA-verket din mätarställning och den baseras på din föregående årsförbrukning.

Om du under året betalt mer eller mindre än vad du faktiskt förbrukat, justeras det på fakturan du får nästa gång du läser av din vattenmätare.

Vatten innanför mätarglaset

​I samband med mätarbytet stängs vattnet av och den nya mätaren fylls med vatten när det släpps på igen. Det kan då bildas en luftbubbla under glaset, detta är helt normalt och det är inget fel på mätaren.

 


Uppdaterad 2020-08-28

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga