Hyresregler Lilla kulturhuset Mejerigränden

När ni kvitterar ut nycklar, skriver ni samtidigt under på att ni har tagit del av och förbinder er till att följa hyresreglerna nedan.

Stora evenemangsrummet på LIlla kulturhuset Mejerigränden

Stora evenemangsrummet på Lilla kulturhuset Mejerigränden

Hyresregler

Hyresgäst/ansvarig ledare ska närvara under hela aktiviteten och ansvarar för att obehöriga inte vistas i lokalen. Densamma ska lämna lokalen sist, släcka alla lampor och ansvara för att lokalen är tom och iordningsställd samt att ytterdörrar och fönster är låsta och larmet aktiverat.

Ni som hyresgäst möblerar i lokalen själv. Grovstäda och ställ tillbaka möblerna som anvisat, om inget annat är överenskommet. Sopsäckar och sopborste/-skyffel finns i det lilla förrådet bakom köket. Fulla sopsäckar lämnar ni i soptunnan utanför huset.

Rökning och förtäring av alkoholhaltiga drycker är förbjudet. Pälsdjur får inte vistas i lokalen. Nötter, mandel och starka dofter (t.ex. parfym och andra kosmetiska produkter) ska undvikas med tanke på att de är allergiframkallande.

Fel och brister i lokalen (trasiga glödlampor och dylikt) ska meddelas via mejl till kontakt@kavlinge.se snarast möjligt.

Vid eventuella skador/skadegörelse i lokalen kan du som hyresgäst bli ersättningsskyldig.

Kävlinge kommun hyr ut lokaler under förutsättning att uthyrningen inte befaras leda till störning av ordning eller förekomst av olaglig verksamhet. Sakliga skäl som kan förhindra uthyrning kan vara att Kävlinge kommun befarar brottslig verksamhet, till exempel hets mot folkgrupp, att Kävlinge kommun befarar störning av ordningen kring uthyrningen ifråga, till exempel demonstration eller fylleri eller att felaktiga eller ofullständiga uppgifter lämnats av den som önskar hyra lokalen.

Hyra

Information om aktuella hyrestaxor i kommunens verksamhetslokaler.

Faktura skickas kvartalsvis.

Bokning

Lokalen och visningar av den bokas via e-tjänst Boka Lilla kulturhuset Mejerigränd längre upp på denna sida. Frågor besvaras av Kontakt Kävlinge, telefon 046-73 90 00, e-post kontakt@kavlinge.se

Bokningar i lokalen släpps halvårsvis. Kulturföreningar har förtur till att boka. Kom ihåg att avboka ifall era planer ändras. Oavbokade tider faktureras.

Nyckeltagg och larm

Nyckeltagg och larmkod kvitteras ut hos Kontakt Kävlinge på kommunhuset, Östra stationstorget 1 i Kävlinge. Öppettiderna finns längre ner på denna sida.

Återlämning av nyckeltagg ska ske så fort som möjligt efter uthyrningen till Kontakt Kävlinge. Tänk på att inte lämna dörren öppen/olåst om ni enbart uppehåller er på ovanvåningen.

När larmet är på, lyser en röd lampa vid taggdosan utanför ytterdörren. Går larmet inte på, går igenom alla dörrar och fönster och kontrollera att de är stängda.

Ytterdörr

Dörröppnaren går att stänga av (knappen 0-1 ovanför dörren, se bilden nedan). Detta gör du om du vill ställa upp dörren under tiden ni är i huset. Glöm i så fall inte sätta på dörröppnaren igen (tryck till 1).

Dörröppnaren på Lilla kulturhuset Mejerigränden.

Dörröppnaren på Lilla kulturhuset Mejerigränden.

Brandsläckare och nödutgångar

Brandsläckare finns i bottenvåningen (foajén och stora rummet vid nödutgången) och på övervåningen. I foajén finns en hjärtstartare. I huset finns endast ett utrymningslarm vilket innebär att man själv ska ringa 112 vid behov.

Du som hyresgäst är ansvarig för att vidarebefordra information om nödutgångar och brandsläckare till personer i huset.

OBS! Det är strängt förbjudet att blockera nödutgångarna (glasdörren i stora rummet, ytterdörren och nödutgången vid hissen på övervåningen) med möbler, rekvisita eller annat!

Kontakt Kävlinges öppettider och kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida.

Om Lilla kulturhuset Mejerigränden

Lilla kulturhuset är ett hus för kulturevenemang, möten och mindre utställningar. Lilla kulturhuset ligger på Mejerigränd 3 i Kävlinge.

I huset finns cirka 70 gröna stapelbara stolar, varav 5 utan armstöd, 12 smala bord (fyra-sex personer kan sitta vid ett bord), 2 runda bord, 2 runda ståbord, 10 st podiedelar á 1x1 m och en whiteboardtavla på hjul. Vid biosittning i stora rummet får cirka 50 sittande plats, beroende på hur stor yta man behöver för scen eller föreläsare. I stora rummet finns en fast projektor, större filmduk och ett teknikskåp med ljudanläggning (med mygga och mikrofon) och utrustning för att koppla dator till projektorn (obs ingen dator finns i huset). Manual för denna teknik finns i huset eller kan fås från Kontakt Kävlinge.

Det finns också en flyttbar filmduk 140x180 cm, projektor och ljudanläggning i huset. Det finns en mygga och en mikrofon som går att koppla till ljudanläggningen. Ljudanläggningen får man själv ställa upp på stativ och koppla sladdarna till mixern. Den förvaras på ovanvåningen.

WiFi – på Mejerigränd når du dels det öppna trådlösa nätverket KAVOPEN och dels Kävlinge kommuns interna nätverk (om du är anställd i Kävlinge kommun). Observera att åtkomsten till KAVOPEN är begränsad och fungerar enbart med mindre antal enheter.

OBS på stolskärrorna får högst 20 stolar staplas på varandra. Ska du flytta borden i hissen, kan du bara fylla kärran till hälften, annars blir det för tungt för hissen. Stolarna utan armstöd får inte staplas på dessa kärror, utan ska staplas separat så de är lättillgängliga om man behöver dem.

Använder ni några möbler, ska de plockas undan efter att ni är klara. Observera att alla sladdar ska samlas ihop prydligt såsom de var när ni kom. Det stora rummet på cirka 60 kvadratmeter går att mörklägga med gardiner. Där och i foajén finns utställningslister med klickbara linor för hängning av konst. Linorna finns i skåpet på ovanvåningen. OBS! Stolarna man ställer på rad ska alltid vara hopkopplade av säkerhetsskäl, ifall lokalen snabbt ska utrymmas.

I övervåningen finns bord och stolar till främst konstnärlig verksamhet, samt 8 hopfällbara bänkar som också kan användas till att göra en gradäng för publiken (barn kan sitta på de lägsta bänkarna).

Vill du låna skärmar och mindre podier för utställningar, ta kontakt med Kontakt Kävlinge.

Det finns tillgång till 16A el. Det finns två stativ med spotlights som kompletterande belysning, de förvaras på ovanvåningen.

Max antal personer som får vistas i huset samtidigt är 75 personer.

Köket

I huset finns ett fullrustat kök med kyl, spis, ugn, vattenkokare, kaffekokare med två kannor och diskmaskin. Det finns tallrikar i två storlekar, muggar (cirka 35 stycken), glas och bestick till cirka 50 personer. Dessutom finns skärbrädor, termosar, elvisp, brickor, kannor och korgar i olika storlekar. I köket diskar, torkar och plockar du undan det ni använt. Lämnar man något i kylskåpet, ska det märkas med ert/föreningens namn. Detta får endast göras om ni har en bokning inom den närmsta framtiden. I annat fall får du ta med dig mat så den inte lämnas kvar och blir dåligt.

Bardisken ska hållas tom på saker. Det ska vara en ren arbetsyta när nästa hyresgäst kommer. Det som är gemensamt i köket (det som folk lämnat kvar, socker, te, filterpåsar med mera) finns i de små facken till höger om kylskåpet. Kvarglömda papper och annat material finns under bardisken.

Plast- och tomflaskor ska ni ta med er när ni går om ni har med er sådana till huset.

Om användandet av diskmaskinen: lämna inte huset förrän den är klar och avstängd. Lämna inte smutsig disk i diskmaskinen.

Städ

Huset städas på vardagar på morgonen. Städa undan eventuellt grus, papper och annat synligt skräp från golvet innan ni går. Fulla sopsäckar och matavfallspåsar lämnar ni i soptunnorna utanför huset.

Parkering

Det finns 9 parkeringsplatser som tillhör huset. Övrig parkering hänvisas till Mårtensgatan eller parkeringarna vid stationen.

Felanmälan

Fel och brister i lokalen ska meddelas via e-post till kontakt@kavlinge.se så snart som möjligt.

Kontaktuppgifter vid fel i lokalen efter kontorstider:

  • El: Emil Lundgren 0706-40 79 40. VVS: VIS 0706-98 53 71.
  • Securitas fastighetsjour 040-28 20 50. Alla frågor, även el och vvs ifall man inte skulle få svar vid ovanstående nummer.
Är du nöjd med innehållet på webbsidan?