Energi- och klimatrådgivning

Billigare uppvärmning i villan? Solceller på företagstaket? Laddstolpar till bostadsrättsföreningen? I ett samarbete mellan Lomma, Lund, Staffanstorp och Svedala erbjuder vi våra invånare, föreningar och företagare kostnadsfri energi- och klimatrådgivning.

Vi hjälper dig till en klimat- och energismart vardag

Vill du minska dina kostnaderna för uppvärmning, börja producera din egen el eller är intresserad av att veta mer om hur du kan ladda en elbil hemma?

Vi kan ge råd om olika uppvärmningsalternativ och energisparåtgärder som passar ditt hus och vad du bör tänka på om du vill köpa solceller. Även du som bor i hyreslägenhet kan du spara energi genom att exempelvis se över hur du använder din hushållsel.

Webbinarieserie 2021

Under 2021 kommer rådgivarna tillsammans med rådgivarna i Burlöv, Malmö, Trelleborg och Vellinge kommun att genomföra fyra webbinarium. Samtliga webbinarium kan ses live på Energi- och klimatrådgivarnas Facebook-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Teman för året är hållbar matkonsumtion, butiken, bostaden och hållbara transporter.

För företagare och föreningar

Små och medelstora företag kan vända sig till energi- och klimatrådgivarna för stöd kring energibesparande åtgärder samt investering i förnybar elproduktion och hållbara transporter. Vi gör ingen djupgående analys, men oftast ger ett platsbesök en bild av var det finns möjligheter att spara både kronor och energi. Det finns också möjlighet att vi kan hålla ett föredrag för era anställda om energi och klimat.

Vi kan besöka er som vill ha tips kring hur ni kan energieffektivisera ert flerbostadshus eller klubblokal eller vill ha ett föredrag kring klimat och energi för era medlemmar.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?