Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Introduktionsprogrammen

För dig som inte är behörig till ett nationellt gymnasieprogram erbjuder kommunen introduktionsprogram på Kävlinge Lärcentrum.

Behörighetskrav för introduktionsprogramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kävlinge kommun erbjuder följande introduktionsprogram:

Individuellt alternativ – IMIND

Individuellt alternativ är för dig som saknar en stor del av de godkända betyg som krävs för att komma in på ett nationellt program. Du vill ha en utbildning för att kunna få ett arbete eller för att kunna läsa vidare i gymnasieskolan.

Utbildningen innehåller grundskoleämnen som du inte har godkända betyg i och andra insatser som du behöver för din kunskapsutveckling. Efter utbildningen kan du söka arbete eller läsa vidare i gymnasieskolan.

För ansökan se kontaktuppgifter nedan

Preparandutbildning – IMPRE

Preparandutbildningen är för dig som är nära att bli behörig till ett nationellt program. Du saknar ett eller flera av de godkända betyg som krävs. Utbildningen ska vara högst ett år.

Utbildningen innehåller grundskoleämnen som du inte har godkända betyg i och andra insatser som du behöver för din kunskapsutveckling. När du uppnår behörighet till ett nationellt program kan du, om det finns plats, tas in på programmet.

För ansökan se kontaktuppgifter nedan

Språkintroduktion – IMSPR

Språkintroduktion är för dig som är nyanländ och saknar behörighet för att söka dig vidare till t ex nationella gymnasieprogram, vuxenutbildning eller arbete. 

Utbildningen innehåller undervisning i svenska och andra ämnen från grundskolan.  Den kan också innehålla andra insatser, t ex praktik, som du behöver för din kunskapsutveckling.

För ansökan se kontaktuppgifter nedan.

Uppdaterad 2017-06-07

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER