Attendo Lyckliga gatan

Attendo Lyckliga gatan är ett modernt liv livsstilsboende med konceptet Sport och Spa. Boendet ligger i utkanten av den nya Stationsstaden i Kävlinge.

På Attendo Lyckliga gatan planerar omvårdnadsteamet tillsammans med den boende och/eller närstående hur vård och omsorg ska utformas för den boendes välbefinnande och ett värdigt liv. Här arbetar vi med en personcentrerad vård och ett vardagsrehabiliterande förhållningssätt som innebär att vi ser till det friska och uppmuntrar till aktivitet och självständighet. Vår arbetsmetod bygger på kontaktmannaskap och ett gott teamarbete mellan de olika yrkeskategorierna.

Konceptet Sport och Spa innebär att vi har ett stort fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Aktiviteterna varierar och innehåller allt från att följa idrottshändelser, gemensam pubafton med dans, göra egna tvålar och ansiktsmasker till provsmakning av choklad och exotiska frukter.

Fakta

Typ av service

Vård och omsorgsboende

Antal lägenheter

72

Hyra

8 128 - 9 071 kr per månad

Inriktning

Somatisk vård och omsorgsboende, demensboende

Organisationsform

PrivatBoendemiljö och utemiljö

På Attendo Lyckliga Gatan finns 72 lägenheter, fördelade på fyra våningsplan med åtta avdelningar. Lägenheterna är på 32 och 42 kvadratmeter.

Varje lägenhet har ett stort rum, ett pentry samt ett stort badrum med dusch. Varje lägenhet är utrustad med en vårdsäng och ett sängbord men i övrigt möblerar du själv.

På varje avdelning finns mysiga gemensamma sällskapsytor med utgång till balkong/uteplats samt kök och matsal. Utanför avdelningarna har de som bor på Attendo Lyckliga gatan tillgång till träningslokal, relax och spa och pub.

Speciella aktiviteter och inriktningar

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Personalens kompetens

Attendo ställer höga krav på sina medarbetare för att uppnå en god kvalitet. Vi arbetar aktivt med flera nationella kvalitetsregister som Senior Alert, BPSD och Palliativa registret som ett led i ett ständigt förbättringsarbete och i syfte att på ett systematiskt sätt följa upp kvaliteten samt arbeta evidensbaserat. Här finns tillgång till flera yrkeskompetenser som arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor, undersköterskor samt vårdbiträden. Attendo satsar löpande med utbildningar för sin personal.

Övrigt

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Kontakt

Verksamhetschef Michelle Bernmarker Olsson
072-143 94 03
michelle.bernmarkerolsson@attendo.se

Attendo Lyckliga gatans webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress

Attendo Lyckliga gatan
Lyckliga gatan 1, 244 31 Kävlinge

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?