Åstaden – en hållbar stadsdel som knyter samman Kävlinge, Furulund och Kävlingeån

Visionsbild över Åstaden och Kävlingeån från ovan.

Visionsbild av Fojab.

I Åstaden förverkligas visionen om ett sammanbundet Kävlinge och Furulund. Här skapas unika möjligheter och kvaliteter i en hållbar och sammanhållen stad. Åstaden blir en dynamisk plats där modern arkitektur harmoniserar med Kävlinges kulturhistoria och där invånarna kan njuta av Kävlingeåns vackra miljöer.

Åstaden skapar en blandning av boende, skolor, arbetsplatser och offentliga mötesplatser med en oslagbar regional tillgänglighet till västra Skåne. Det blir en stadsdel där livskvalitet och trivsel är lika viktiga som det gröna utrymmet mellan husen, möjligheter till avkoppling och gemensamma upplevelser. Du kan njuta av grönområden och vackra stråk längs med Kävlingeån, som erbjuder natursköna miljöer för rekreation och avkoppling i ett centralt läge.

En dynamisk och inspirerande plats för boende och företagare

Åstaden kommer när det är färdigbyggt att bestå av omkring 1900 nya bostäder i flerbostadshus, stadsradhus, radhus och mindre andel småhus. Dessutom planeras ett brett utbud av samhällsservice, som exempelvis skola, förskolor, vårdcentral och boende för äldre.

Åstaden ska vara en dynamisk och inspirerande plats, där ny arkitektur samspelar med bevarad kulturhistoria. De karaktäristiska fabriksbyggnaderna får nytt syfte och blir en del av en unik miljö. Här skapas utrymme för innovation, samverkan och kreativitet, där nya och befintliga fastighetsägare, kommunen och näringslivet kan forma en spännande framtid tillsammans.

Området utvecklas av Lantmännen fastigheter, Hemsö och deras gemensamma bolag Lanthem.

Åstadens kopplingar och infrastruktur

Infrastruktur Åstaden

Klicka på bilden för att förstora den.

Tidslinje Åstaden

  • Planprogrammet för Åstaden godkändes 2022. Arbetet med detaljplan för första etappen är under uppstart.
Är du nöjd med innehållet på webbsidan?