Möllebacken

Möllebacken är ett boende med närhet till det mesta i centrala Löddeköpinge. Vår målsättning är att boendet ska tillhöra ett av de bästa i landet, genom stöd och hjälp som ger förutsättningar till livskvalitet och en god vård och omsorg.

 Vitt putsat tre plans hus

Vi ger individuellt gott bemötande, kvalitet i mötet och trygghetsskapande omsorg. Vi arbetar utifrån varje boendes unika individuella behov, där våra fantastiska medarbetare med olika professioner gör skillnad för upplevelsen av en skönare vardag.

Anhöriga är en viktig resurs i vårt samarbete, även samverkan med andra aktörer utifrån de boendes behov är en självklarhet för boendet.

Verksamheten leds av en närvarande enhetschef med fokus på de boendes livskvalitet och välbefinnande samt medarbetarnas arbetsmiljö, kompetens och engagemang. Man är 100 procent välkommen till Möllebacken!

Fakta

Typ av service

Vård och omsorgsboende

Inriktning

Demensboende

Antal lägenheter

24

Hyra

7 221 - 8 628 kr per månad

Organisationsform

Kommunal

Boendemiljö och utemiljö

Boendet har totalt 24 lägenheter fördelat på 2 enheter, som erbjuder boende med demensinriktning.

Varje lägenhet har ett rum, ett pentry samt ett stort badrum med dusch. Varje lägenhet är utrustad med en vårdsäng i övrigt möblerar man lägenheten själv utifrån sina önskemål.

Enheterna är ljusa och luftiga med gemensamma sällskapsytor. På enheterna har man även tillgång till uteplats och trädgård där man kan njuta av sol och grönska och varför inte lite god fika.

Boendet omsluts av annan bebyggelse och närhet till gemytliga promenadstråk intill husknutarna.

Speciella aktiviteter och inriktningar

Här har mat och social samvaro ett högt fokus. Aktiviteter anordnas efter önskemål, allt ifrån temakvällar såsom kräftskivor, till att lyssna på musik av en besökande speleman och andra utflykter. Tillsammans med sin kontaktman planerar man även individuella aktiviteter utifrån sitt intresse.

Närheten till kommunens träffpunkter, ger möjlighet att även besöka de arrangemang som anordnas där.

Boendet lägger stort fokus på goda måltider och mellanmål under dagen. Den nylagade maten levereras två gånger dagligen från kommunens måltidsservice, vid behov finns även specialanpassade måltider och nybakat bjuds det också på. Tillsammans skapar vi matglädje, livslust och njutning genom dofter och smaker.

Personalens kompetens

Möllebacken erbjuder en kunnig och glad personalstyrka med hög kompetens dygnet runt. Det finns även specialistundersköterskor som i samspel med personalen bedriver god omvårdnad på boendet. Här finns även tillgång till kompetens i form av Silviasystrar, arbetsterapeuter, sjukgymnast och sjuksköterska.

Personalens förmåga att ta till sig nya kunskapsbaserade arbetssätt och metoder bygger på att de har en god formell utbildning som vi ger möjlighet till genom vår kompetensutvecklingsplan.

I Sveriges bästa omsorg behövs ett bra, kunskapsbaserat och individuellt bemötande samt krav på stor flexibilitet.

Övrigt

Alla som flyttar in får en kontaktman som gör det lilla extra och ansvarar för att man ska få den omsorg, vård och de aktiviteter som är anpassade efter behov, önskemål och livssituation. Att samverka med andra är också en förutsättning för god livskvalitet, till exempel föreningar, frivilligorganisationer, vårdcentraler och volontärer.

Vår legitimerade personal säkerställer ett bra och jämlikt omhändertagande på boendet, där det finns ett behov av hälso- och sjukvårdsinsatser- både från kommunen och från region Skåne. Detta bidrar till en god och nära vård samt ökad trygghet för den enskilde.

Kontaktuppgifter

Enhetschef
Jannie Mogren
046-280 41 58
jannie.mogren@kavlinge.se

Biträdande enhetschef
Pia Throedsson
046-280 41 19
pia.throedsson@kavlinge.se

Möllebacken, våning 2
046-73 96 65

Möllebacken, våning 3
046-73 98 64

Sjuksköterska
046-73 98 72

Arbetsterapeut
046-73 96 62

Sjukgymnast/fysioterapeut
0709-73 96 79, 046-73 90 25

Adress
Möllebacken
Ådalsvägen 4, 226 35 Löddeköpinge

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?