Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Billingshäll - demensboenden, Kävlinge

Precis bredvid tågstationen i Kävlinge ligger Billingshäll som är den största boendeenheten i kommunen och rymmer bland annat 35 lägenheter för äldre med demenssjukdomar.

På Billingshäll finns det även 2 somatiska enheter för personer med fysisk nedsättning, en korttidsenhet (här kan man återhämta sig efter en sjukhusvistelse eller skada men enheten fungerar också som avlastning för närstående som vårdar någon i hemmet) och 24 serviceboende i det tre våningar höga servicehuset.

Billingshälls demensboende

Vid Högalidsvägen 31 B och Billingshällsvägen 7 är demensenheterna byggda i en cirkel runt det centrala köket och matsalen. Samtliga fem demensgruppboende på Billingshäll är ljusa och luftigt och på innergårdarna kan man sitta under sommarhalvåret.

Billingshäll tillhandahåller ett mycket stimulerande boende för personer med demenshandikapp.

Högalidsvägen 31

Högalidsvägen 31

Högalidsvägen 31 B

Högalidsvägen 31 B

Högalidsvägen 35

Högalidsvägen 35

Billingshällsvägen 1

Billingshällsvägen 1

Billingshällsvägen 7

Billingshällsvägen 7

Personal och kompetens

På Billingshäll erbjuder vi kompetent personal. På varje enhet finns tillgång till en specialist-undersköterska som i samspel med övrig personal bedriver god omvårdnad på enheterna.

Här finns tillgång till kompetens i form av Silviasystrar, arbetsterapeuter, sjukgymnast samt sjuksköterska. Billingshäll har vidare ett samarbete med närliggande vårdcentral.

Träffpunkt och restaurang

På Billingshäll är vardagen mycket aktiv och det finns massor att göra om man känner för det men man kan också dra sig tillbaka till sin egen lägenhet och sköta sig helt själv. Valet är fritt och trots alla aktiviteter är här en lugn och harmonisk stämning.

På Billingshäll finns också ett stort kök där vi lagar all mat själva och restaurangen är öppen alla dagar. Naturligtvis inte bara för dem som bor på Billingshäll utan vem som helst är välkommen.

Billingshälls träffpunkt och restaurang


Uppdaterad 2021-01-28

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga