Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbiblioteken

Bibliotekskatalogen
Skolbibliotekens blogg

Här hittar du boktips, länktips och mycket mer. Tipsen vänder sig till elever, föräldrar och pedagoger.

Nyheter

  • Bokfika | 2019-09-17
    Välkomna på bokfika på Korsbackaskolan den 9 oktober och på Tolvåkerskolan den 14 oktober. Temat för träffen är Fantastik.Vi träffas kl. 15.30 och fikar, pratar om böcker och har det trevligt.Välkomna!
  • Samtala om böcker | 2019-09-11
    På Rinnebäck har eleverna möjlighet att prata bokserier med Ninni och Linda, från folkbiblioteket, en onsdagseftermiddagen i månaden. Den 18 september pratar vi om Jack och de äventyr han råkar ut för. Man måste inte ha läst alla böckerna för att komma, men du behöver ha läst en. Andra serier vi kommer att prata om är Nikkis dagbok, Zombiedjur, Spöksystrar och Ylvania. Ylvania pratar vi om fredagen den 22 november och då kan du träffa Ylva Hällén, som är på plats på Rinnebäcksskolans bibliotek kl 15.00-15.45.
  • Dags att bokfika! | 2019-08-26
    Välkomna på bokfika på Tolvåkersskolan den 9 september och Korsbackaskolan den 11 september, kl. 15.30. Temat för höstens första träff är vänskap och kärlek. Kom till biblioteket, lyssna på boktips, prata om böcker och ät en kaka. Svårare är det inte!

Månadens boktips -  Nystart

Vi går varvet
Text: Ina Lagerwall

Liv ska börja sjuan. Hon ser inte fram emot det. I skolan känner hon sig utanför. Hon tycker att det var lättare förr, när man lekte häst på rasterna. De flesta skoldagar är Liv luft för klasskamraterna Bella och Jessa. De viskar, fnissar och vänder henne ryggen. Liv tycker att det är svårt att veta hur man ska vara för att inte uppfattas som en tönt. När Liv börjar på en teaterkurs träffar hon Samuel och Frallan. Med dem känner hon att hon kan vara sig själv. Om att vara i gränslandet mellan barn och ungdom och försöka hitta sig själv.

Är det nu allt börjar?
Text: Siri Spont

Tilda går i åttan med samma klasskamrater som på lågstadiet. Hon är rätt less på sitt liv och längtar bort från Knivsjö där hon bor. Hon vill att livet ska börja. I Skåne bor Emmy. Tilda och Emmy chattar och messar med varandra varje dag. De drömmer sig bort tillsammans. Emmy hittar en språkresa till England. Tilda ser fram emot att börja om och bli någon annan. Hon bestämmer sig för att följa med, även om de aldrig träffats …

Månadens länktips

Lär känna naturen och lär dig om de nyttor som vi får från den.

Månadens apptips

Swift Playground

Finns för iOS
Med hjälp av appen Swift Playground kan du lära dig programmeringens grunder. Det finns också möjlighet att lära sig avancerade begrepp och programmera med kod.

Månadens faktabok

Cookie rookie – för dig som älskar att baka!
Text: Johanna Westman
Foto: Ulrika Pousette

Goda recept för nybörjarbakaren såväl som den inbitne bagaren.

Uppdaterad 2019-08-30

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER