Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbiblioteken

Vi har fått utmärkelsen Årets Skolbibliotek 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bibliotekskatalogen
Skolbibliotekens blogg

Här hittar du boktips, länktips och mycket mer. Tipsen vänder sig till elever, föräldrar och pedagoger.

Nyheter

  • Sommarlån på skolbiblioteken | 2019-05-23
    Nu är det mindre än fyra veckor (dvs. ordinarie lånetid) kvar på terminen, så allt som lånas på skolbiblioteken har därför återlämningsdatum efter sommarlovet. Ni får alltså mer än gärna låna hem både två och tio böcker över sommaren - bara ni kan hålla reda på dem!
  • Terminens sista bokcaféer | 2019-05-14
    Onsdag 22 maj kl 15-16 är det Bokcafé på Korsbackaskolan och måndag den 27 maj 15.30-16.30 är det dags på Tolvåkerskolan.  Det kommer som vanligt finnas fika och temat för båda träffarna är "Våra bästa tips". Det är skolbibliotekarien och en ungdomsbibliotekarie från folkbiblioteket som tipsar loss inför sommaren. Har ni egna tips, är dessa såklart också välkomna!
  • Stora bokbytardagen 16 maj | 2019-05-13
    På torsdag är det stora bokbytardagen, ett årligt evenemang skapat av Medveten konsumtion. Jag har tyvärr inte hittat någon bokbytarträff i närheten av Kävlinge kommun, men varför inte själv anordna en bokbytarträff med nära och kära, kollegor, klasskompisar eller grannarna. Det är inte svårt! Ta med en bok - gå hem med en annan. https://www.facebook.com/storabokbytardagen/

Månadens boktips -  Kalas och födelsedag

Ada Goth och den fruktansvärda fullmånefesten
Text och bild: Chris Ridell
Översättning: Kristoffer Leandoer

Ada bor på Gasta-Gorma herrgård med sin pappa. Det är dags att fira fullmånefest och dessutom ska en viktig matlagningstävling med viktiga gäster och stora kockar hållas på herrgården. Men något fuffens är på gång – är det någon som försöker förstöra tävlingen. Mitt i alltihop är det Adas födelsedag, något som inte ens hennes egen pappa verkar komma ihåg.

Ordbrodösen
Text: Anna Arvidsson

Alba kommer från en släkt med en ovanlig och stark kraft. Kvinnorna kan efter sin 18-årsdag styra andra människors handlingar bara genom vad de skriver. Alba har aldrig önskat sig kraften och ser inte fram emot sin 18-årsdag. Men när hon genomgår inträdesritualen är det något som inte stämmer. Alba verkar trots allt sakna kraften.

Månadens filmtips

Harry Potter och de vises sten
Regi: Chris Columbus

På sin 11-årsdag får Harry Potter veta att han är (föräldralös) son till två mäktiga trollkarlar. Mot sina släktingars vilja börjar han på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom där han upptäcker både sina egna trolldomskrafter och att han måste kämpa för sitt liv mot den ondskefulle trollkarl vars namn man inte säger.

Månadens faktabok

Smilla firar glutenfritt
Text: Smilla Luuk
Foto: Ulrika Pousette
Bild: Katy Kimbell

Smilla ger oss här sina allra bästa glutenfria recept för årets alla högtider och festligheter.

Uppdaterad 2019-04-30

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER