Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Ekonomi och budget

Ambitionen med det här avsnittet är att på ett lättförståeligt sätt ge en bild av hur Kävlinge kommuns ekonomi fungerar. Om det uppstår funderingar eller frågor så tveka inte att ta kontakt med oss tjänstemän.     

Hushållning

Kävlinge kommuns ekonomi kan liknas vid vilken hushållskassa som helst. Det finns intäkter och det finns även kostnader. Årets intäkter skall räcka till för att täcka alla årets löpande kostnader inom hela den kommunala verksamheten, vi har även som mål att gå med överskott för att på så sätt finansiera framtida investeringar. Vissa områden måste fungera vilket kan vara styrt utifrån lagar, fattas det då pengar så får kommunen spara in på andra områden. Ordet ekonomi betyder just hushålla.  

Ekonomiprocessen

För att se till att kommunens ekonomi fungerar så görs det uppföljningar löpande under året där det kontrolleras att exempelvis skolor, äldreboende och dylikt är i balans och följer den ekonomiska utveckling vi förutspått. Två sådana uppföljningar görs årligen samt ett halvårsbokslut och ett årsbokslut. Parallellt med det löpande ekonomiska arbetet så planerar även kommunen framåt. Budgetar och ekonomiska förutsättningar tas fram. 

Stabil ekonomi i Kävlinge

Kävlinge kommun har genomsnittligt haft en stark ekonomisk utveckling där vi visat positiva resultat under varje år. Befolkningen har ökat i den takt vi vill och det överskott som uppstått årligen har använts för att finansiera investeringar i kommunen. Kävlinge kommun står sig fortsatt starkt ekonomiskt och visar dessutom på goda verksamhetsresultat.

Uppdaterad 2015-07-07

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga