Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Verksamheter för hjälp och stöd

För dig som bor i Kävlinge kommun finns flera olika verksamheter där barn och unga kan få råd, stöd och hjälp i olika situationer.

Individ- och familjeomsorg - Socialtjänsten

Socialsekreterarna, som arbetar inom området familj, barn och unga kan ge stöd på olika sätt. Hit kan du vända dig för att ansöka om stöd eller anmäla om du misstänker att ett barn far illa.

Barn och elevhälsan (Kävlinge kommun)

Elevhälsan i Kävlinge kommun är en egen enhet som servar kommunens samtliga kommunala skolor och förskolor. Den kommunala elevhälsan tillhandahåller medicinsk, psykologisk, social och specialpedagogisk kompetens. Skolsköterskor, psykologer, kuratorer och specialpedagoger är placerade och verkar ute på skolor och förskolor.

Kontaktuppgifter till Barn och elevhälsan.

LSS-handläggare (Kävlinge kommun)

LSS-handläggarna utreder behov av insatser inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Handläggarna bedömer insatser för att ge stöd till dig som är funktionshindrad så att du får en möjlighet att leva ett så normalt liv som möjligt. Till LSS-handläggarna kan du som har en funktionsnedsättning vända dig för att ansöka om stöd i vardagen, till exempel ledsagning och personlig assistans.

Kontaktuppgifter till LSS-handläggarna

Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP (Region Skåne)

BUPlänk till annan webbplats vänder sig till dig som är under 18 år och till dig som är förälder till barn och ungdom under 18 år. Vi arbetar med att bedöma, behandla och förebygga psykisk ohälsa.

Första linjen, BUP (Region Skåne)

Första linjen är mottagningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med målet att göra det enklare för barn och ungdomar, från 6 år upp till 18 år, som mår psykiskt dåligt att söka hjälp.​

Vårdcentralerna (Region Skåne)

Du som känner ångest, oro och nedstämdhet kan också vända dig till din vårdcentral.

Unga vuxna i Lund

Unga Vuxna är en mottagning för dig som är mellan 16 och 29 år. Du som har börjat må dåligt, kanske inte vet varför men behöver stöd och hjälp kan vända dig dit. Du kan även gå på föreläsningar eller kurs hos dem.

Se mer på Unga Vuxnas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdomsmottagning

Du som är mellan 12-23 år är välkommen att kontakta Ungdomsmottagningen i Lundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du vill prata med någon om hur du mår.

Barngruppsverksamhet

Många barn lever i familjer med psykisk ohälsa, beroendeproblematik eller där föräldrarnas skilsmässa/ separation varit svår. Kävlinge kommuns barngruppsverksamhet kan vara ett stöd i en svår situation. I Kävlinge erbjuds två olika barngruppsverksamheter. Grupperna riktar sig till barn i åldern 7 till 13 år och består vanligtvis av sex till åtta barn.

Uppdaterad 2020-01-16

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga